Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ TH ΝΕΟΛΑΙΑ! ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012


Συγκέντρωση Δευτέρα 16/9, 09:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

  Στις 6/12, μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για το μαθητικό κίνημα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας με κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές, η αστυνομία έδειξε ξανά τον πραγματικό της ρόλο. Η μαθητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε άγρια και με οργανωμένο σχέδιο από τα ΜΑΤ σε δύο σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα 5 συλλήψεις. Οι 3 από αυτούς δικάστηκαν και αθωώθηκαν, ενώ οι άλλοι 2 δικάζονται στις 16/9 με ψεύτικες κατηγορίες.
  Η επίθεση αυτή είναι ένα ακόμα επεισόδιο της αυξανόμενης καταστολής που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Συλλήψεις απεργών, μαθητών και φοιτητών στις διαδηλώσεις, συνεχείς επιστρατεύσεις, πογκρόμ μεταναστών, καταδίκες αγωνιστών γιατί αρνήθηκαν να «φακελωθούν» οικειοθελώς δίνοντας τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα. Κι όλα αυτά ενώ οι πραγματικοί εγκληματίες όχι απλά κυκλοφορούν ελεύθεροι (όπως οι δολοφόνοι του 19χρονου Θανάση που σκοτώθηκε γιατί δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο στο τρόλει) αλλά υπογράφουν και καθημερινά στη Βουλή και στα υπουργεία τη θανατική καταδίκη όλης της κοινωνίας.
  Η χουντική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι έτσι θα μπορέσει να απαλλαχτεί από τους αγώνες εργαζομένων και της νεολαίας, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς φόβου και τρόμου. Αυτές οι επιθέσεις, το ξύλο, οι συλλήψεις, οι στημένες δίκες, δεν δείχνουν δύναμη αλλά αδυναμία. Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι όλη η κοινωνία είναι εναντίον τους. Ότι όλοι αυτοί οι αγώνες που γίνονται ενάντια στα μέτρα και τα μνημόνιά τους, αν ενωθούν και οργανωθούν θα τους συντρίψουν. Οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι τα ΜΑΤ και οι δικαστές. Προσπαθούν έτσι να εφαρμόσουν ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης», που θα επεμβαίνει συνεχώς, όλο και πιο ωμά στη δημόσια ζωή και τους αγώνες, για να επιβάλλει το μόνο δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον επίσημα, το δίκιο του τραπεζίτη, του επιχειρηματία, του δανειστή-τοκογλύφου.
  Η πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο αγώνας ενάντια στην προσπάθεια για την επιβολή ανοιχτών ή συγκαλυμμένων μορφών δικτατορικής διαχείρισης της κοινωνίας, αποκτά σήμερα τεράστια σημασία. Αποτελεί βασικό άξονα της προσπάθειας να απαλλαγούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια, από τα μνημόνια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα αγώνων και που είναι σίγουρο ότι το αστικό κράτος θα προσπαθήσει να απαντήσει με το τελευταίο του όπλο, δηλαδή την καταστολή, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η πολιτική και ηθική συμπαράσταση σε όλους αυτούς που κατηγορούνται και θα κατηγορηθούν από την κυβέρνηση είναι άμεση προτεραιότητα για όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

·          Να αθωωθούν οι 2 συλληφθέντες και όλοι οι συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις
·          Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ-Αφοπλισμός της Αστυνομίας

·          Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας