Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ 6/12 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΔΕ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ!
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ
Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Πέμπτη 6/12, 11:00 Καμάρα

4 χρόνια έχουν περάσει από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, όταν ο ειδικός φρουρός Κορκωνέας σκότωσε εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Τις επόμενες εβδομάδες μετά τη δολοφονία, μια κοινωνική έκρηξη έγινε στην Ελλάδα, με κύριους πρωταγωνιστές τη νεολαία και ειδικά τους μαθητές. Τεράστιες διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία, πολιορκίες αστυνομικών τμημάτων, άφθονα χημικά και καταστολή, ήταν για πολλούς νέους η πρώτη τους εμπειρία με τον αγώνα. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης περιόδου αγώνων και κινητοποιήσεων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
  4 χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η τρόικα, οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι-δανειστές, απειλούν να εκτελέσουν όχι έναν νέο, αλλά ολόκληρη τη γενιά μας. Καθημερινά ψηφίζουν κι εφαρμόζουν τη θανατική μας καταδίκη. Με το πρόσφατο Μνημόνιο 3 που ψηφίσαν 153 βουλευτές στις 7/11, μας καταδικάζουν σε ισόβια φτώχεια, ανεργία κι εξαθλίωση. Για μας που είμαστε τώρα μαθητές, έχει καταργηθεί κάθε δικαίωμα στη δουλειά, αφού πλέον οι εργοδότες θα μπορούν να μας δίνουν ότι θέλουν χωρίς κανέναν περιορισμό. Κι αυτό αν φυσικά βρούμε ποτέ δουλειά, αφού η ανεργία για τους νέους έχει ξεπεράσει το 60% και ανεβαίνει. Σύντομα, θα προσπαθήσουν να καταργήσουν και κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, αφού τα χρήματα που δίνουν πλέον είναι τα λιγότερα που έχουν δοθεί ποτέ για την παιδεία, ενώ σε λίγο καιρό τα σχολεία δεν θα έχουν λεφτά για θέρμανση, συντήρηση, εξοπλισμό, βιβλία κλπ. Πολλά από αυτά θα κλείσουν, θα συγχωνευτούν και όσα ακόμα υπολειτουργούν, αυτό θα γίνεται μόνο αν τα πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας!
   Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, αν τυχόν διαφωνήσεις ή προσπαθήσεις να αγωνιστείς για τη ζωή σου βαφτίζεσαι αυτόματα «εχθρός της πατρίδας». Η κυβέρνηση, έχοντας πλέον όλον τον κόσμο εναντίον της, έχει μόνους συμμάχους τα ΜΑΤ και τους δικαστές, οι οποίοι συλλαμβάνουν, δέρνουν και δικάζουν εργαζόμενους, απεργούς, αγωνιστές, μαθητές ενώ δεν κάνουν τίποτα για αυτούς που μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ, δηλαδή πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες κλπ. Από κοντά και οι φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που με τις πλάτες του κράτους και των ΜΑΤ, επιτίθενται σε όποιον προσπαθεί να αγωνιστεί ενάντια σε αυτό το σύστημα.
  Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει σήμερα να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο απ’ ότι η νεολαία τότε. Για να μπορούμε να έχουμε μέλλον και αξιοπρέπεια, για να μπορέσουμε να σώσουμε τα σχολεία μας από τη διάλυση πρέπει πρώτα απ’ όλα να τελειώνουμε με αυτήν τη χουντική κυβέρνηση και με την τρόικα, που μας επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Να παλέψουμε ώστε μαζί με την υπόλοιπη νεολαία και τους εργαζόμενους για καταλήψεις και γενική απεργία διαρκείας, για μια εξέγερση που θα βάλει φρένο σε αυτήν την επίθεση που μας κάνουν. Να διδαχτούμε από την εξέγερση του 2008 και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, επιβάλλοντας το δικό μας δίκιο και τις δικές μας λύσεις και όχι αυτές των τραπεζιτών. Με την οργάνωσή μας σε κάθε σχολείο, οργανώνοντας συνελεύσεις, επιτροπές, καταλήψεις. Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε!
 
¨    Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης και τρόικας
¨    Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ και ΕΕ
¨    Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ-Αφοπλισμός της Αστυνομίας.


Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 17:00 στο στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12.