Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!



Τετάρτη 19/10,  Συγκέντρωση 10:30πμ, Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης
Πέμπτη 20/10, Συγκέντρωση 10:30πμ, Υπουργ. Μακεδονίας-Θράκης
Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ξεκίνησε χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς λεφτά για τα στοιχειώδη έξοδα του σχολείου (θέρμανση, καθαριότητα κλπ). Απέναντι στο δίκαιο αγώνα που κάναμε με τις καταλήψεις μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  απάντησε με αστυνομία και εισαγγελείς, βάζοντας και πάλι τα «παπαγαλάκια» της στα ΜΜΕ να μιλάν για «βανδαλισμούς και υποκινητές». Κι αυτά την ίδια στιγμή που όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματά μας που αυτή δημιούργησε, αλλά περνάει κι ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και τη χρεοκοπία.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νόμο με τον οποίο:
1) Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν κάθετα,  ακόμα και στο μισό, ενώ πολλοί από αυτούς (αρχικά 30.000, αλλά πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν τις 100.000), θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία, στην πραγματικότητα δηλαδή θα απολυθούν.
2) Θα πληρώνουν φόρους, και μάλιστα καθόλου μικρούς, ακόμα κι αυτοί που έχουν εισόδημα 5.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 400 ευρώ το μήνα!!
3) Θα καταργηθούν πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι εργοδότες στους οποίους θα πάμε να δουλέψουμε, δε θα έχουν κανέναν έλεγχο στο τι μεροκάματο θα μας δώσουν, αν θα μας κολλήσουν ένσημα, αν θα μας δώσουν άδεια ή αν μας δώσουν αποζημίωση όταν μας απολύσουν. Στην πραγματικότητα, θα βρουν την ευκαιρία να ρίξουν τους μισθούς στα 200 ευρώ, έτσι ώστε να δουλεύουμε σαν εργαζόμενοι και να αμειβόμαστε σα σκλάβοι.
Παράλληλα η επίθεση της κυβέρνησης μαζί με την τρόικα συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα: Νέοι φόροι παντού, άμεση ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου (ρεύμα, νερό, δάση, παραλίες κλπ), ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας κλπ. Κι όλα αυτά μάλιστα χωρίς να έχουν κανένα αποτέλεσμα από αυτά που μας υπόσχονταν, παρά μόνο μία χειροτέρευση της κρίσης,
Πρέπει άμεσα να καταλάβουμε ότι όσο εμείς θα κάνουμε θυσίες και θα τους ανεχόμαστε, αυτοί θα συνεχίζουν με πιο σκληρά μέτρα. Τώρα ήρθε η ώρα να διώξουμε αυτήν την άθλια χούντα.
Στις 19 και 20 Οκτώβρη όλοι οι εργαζόμενοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν 48ωρη απεργία. Εκείνες τις δύο μέρες η Ελλάδα πρέπει να παραλύσει, να μη δουλέψει κανένας! Εμείς σα μαθητές πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία μας, είτε με κατάληψη είτε με αποχή και να κατέβουμε όλοι μαζί στους δρόμους. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι εμείς που πληττόμαστε από αυτά τα βάρβαρα μέτρα, να τους δείξουμε ότι είμαστε πολλοί κι ότι δε θα σταματήσουμε να κατεβαίνουμε στους δρόμους αν δε φύγουν αυτοί που έκαναν τα σχολεία να μην έχουν βιβλία, τους γονείς μας να μην έχουν λεφτά να πληρώσουν το νοίκι ή τη ΔΕΗ, που μας στερούν το δικαίωμα να μπούμε στο πανεπιστήμιο και που μας πετάν στην ανεργία.
v                Κάτω η χούντα ΠΑΣΟΚ-τρόικας.
v                Κάτω το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όλα τα νέα μέτρα.
v                Λεφτά για την παιδεία και την υγεία.