Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ
Οι μαθητές των  κατειλημμένων σχολείων της Θεσσαλονίκης, καλούμε όλους τους συμμαθητές μας να μπουν στον αγώνα για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, για να κρατήσουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία που η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας καταργούν στην πράξη.
Δηλώνουμε ότι δε θα ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία σε βάρος μας. Απαιτούμε αυτή τη στιγμή να δοθούν όλα τα βιβλία σε όλους τους μαθητές, να καλυφθούν όλα τα κενά καθηγητών, να επαναλειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων που αφήνουν πολλούς συμμαθητές μας εκτός εκπαίδευσης. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά για τις ανάγκες μας, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στους μισθούς των γονιών μας που έχουν μειωθεί.
Θέλουμε στο πλευρό μας όλους όσους πιστεύουν στο δίκαιο αγώνα μας και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Τους φοιτητές που αγωνίζονται για να είναι το πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν ώστε να μπορέσουμε και εμείς να σπουδάσουμε. Τους αγανακτισμένους των πλατειών που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της χρεοκοπίας, τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους που βυθίζονται καθημερινά στη φτώχεια.
· Καλούμε τους συμμαθητές μας να συνεχίσουμε τις καταλήψεις στα σχολεία μας και να καταλάβουμε και όσα σχολεία είναι ακόμα ανοιχτά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
· Προτείνουμε κάθε σχολείο να κάνει συνελεύσεις, όλοι οι μαθητές να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, και να συμμετέχει με την απόφαση και τους εκπροσώπους του στο Συντονιστικό των καταλήψεων των σχολείων που θα συζητά τις αποφάσεις των συνελεύσεών μας και θα συντονίζει τον αγώνα μας.
· Καλούμε όλο το λαό να ενωθεί μαζί μας για να αγωνιστούμε και να απαλλαχτούμε από νόμους, μέτρα, μνημόνια και ότι άλλο μας στερεί την αξιοπρέπεια μας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Δε θα σταματήσουμε τις καταλήψεις μας μέχρι να σώσουμε τα σχολεία μας, να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας στις σπουδές και στη δουλειά, μέχρι να φύγουν όλοι αυτοί που καταστρέφουν το μέλλον μας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μαθητική Πορεία: Πέμπτη 29/9, 11:00 Καμάρα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ